subaru impreza Gf
Subaru club Romania

subaru impreza Gf

malakay

• *
  • 4765
  • IMPREZA GC8
    • www.proalex.ro
Răspuns: subaru impreza Gf
« Reply #360 on: October 25, 2013, 17:45:50 PM »
Mda ideea ca oem am gasit la 300$ si acl 130-150$ pompa de ulei o sa fie uprated la 11-12 mm !! Pe mine unul ma intereseaza care este mai bun calitativ si rezistent !
Straights are for fast cars, corners are for fast drivers. - Colin McRae

« Reply #361 on: October 25, 2013, 21:06:57 PM »
Apreciez sfatul... deci raport calitate pret... tu spui ACL 8)
Pompa de ulei va fii mai potenta categoric... oricare ar fii alegerea dpdv al cuzinetilor.

andea79

• *
  • 4026
« Reply #362 on: October 25, 2013, 21:45:05 PM »
Pai parerile sunt impartite intre OEM si ACL race (cele race normale nu HX-urile care nu sunt recomandate la masini de strada relative normale) si avand in vedere si diferenta de pret din punctul meu de vedere ACL ar fi alegerea.
Oricum problemele cu cuzinetii au de obicei 2 motive:
- ungerea, ca este pompa de ulei sau ca este uleiul (un ulei cu indice de vascozitate prea mare nu va unge bine cuzinetii desi nu va fi consumat asa repede in general si unul cu vascozitate mai mica va unge mai bine cuzinetii dar poate crea alte problem - e important aici echilibrul)
- montajul, desi teoretic toti cuzinetii ar trebui sa fie la fel in realitate exista diferente de grosime intre ei si ideal ar trebui masurati fiecare si potriviti in functie de dimensiune - stiu ca unii folosesc cuzineti din mai multe seturi pentru a gasi/reusi potrivirea in sensul de a ramane tolerantele (clearance) care trebuie

« Reply #363 on: October 25, 2013, 21:49:28 PM »
Am inteles ce spui... din pacate nu voi avea luxul sa am in fata mai multe seturi si sa aleg cuzinetii sa ii fac eu "pereche"
Nu am comandat nimic inca, insa in momentul asta si eu tot catre ACL imi indrept opinia ;D

« Reply #364 on: October 31, 2013, 12:10:34 PM »
Am dat comanda de:
- Set garnituri bloc + garnituri de chiuloasa OEM (standard size)
- Segmenti OEM (standard size)
- Cuzineti ACL modelul EXTRA OIL CLEARANCE
Astept sa ajunga in urmatoarele 2 saptamani.
Urmatoarele pe lista:
- Pompa de ulei 11mm
- Kit complet distributie + pompa de apa

daniel.gugu

• 1384
  • Forester & Impreza
    • http://www.gg-dc.ro/
« Reply #365 on: October 31, 2013, 12:29:07 PM »
MAAAASTERCAAAAAARD...  ;D ;D
La cat mai multe up-grade-uri...
Subaru Impreza WRX STI '07 - alias "Galeata Albastra"
Subaru Forester 2.0 XT - daily car
Subaru Impreza 2.0 GT 4WD - PLUTO
Subaru Impreza Type R - GOOFY

« Reply #366 on: October 31, 2013, 13:28:06 PM »
ce parere aveti de OIL CATCH CAN? ma bate gandu' sa montez unul pe noul setup. ??? ??? ???

andea79

• *
  • 4026
« Reply #367 on: October 31, 2013, 14:32:18 PM »
Eu am montat un Cusco Oil catch can. Mai ziceam pe undeva ca scopul principal este de a da "afara" vaporii de ulei din "crankcase" si chiulase care in mod normal sunt evacuati spre admisie de unde rezulta ulei in intercooler (ii scade eficienta) si ulei in camerele de ardere (creste un pic riscul de detonatii). Trebuie curatat/golit periodic (se aduna un soi de mazga de ulei cu apa in catch can), in rest eu nu am avut nici o problema/comentariu  (inafara de faptul ca intercooler-ul este acum fara nici un pic de ulei pe interior)
Mai exista varianta mai scumpa AOS-ul (Air oil separator) care teoretic separa uleiul din vapori si il trimite inapoi in crankcase si gazele sunt date afara sau pe admisie ...
« Last Edit: October 31, 2013, 14:51:40 PM by andea79 »

malakay

• *
  • 4765
  • IMPREZA GC8
    • www.proalex.ro
« Reply #368 on: October 31, 2013, 18:15:08 PM »
sa isi roada unghiile aia care citesc ''undercover'' ... si apoi comeanteaza pe whatsapp :D  flame on biatch !!!

celalalt

« Reply #369 on: October 31, 2013, 18:43:16 PM »
Non essere cattivo

andea79

• *
  • 4026
« Reply #370 on: October 31, 2013, 19:08:44 PM »
si ce ar mai fi de zis/subliniat (ma refer la post-ul meu ca cele 2 de deasupra nu le inteleg :) ) legat de catch can sau AOS este ca diferenta se face din detalii -> mai exact detaliile de montaj. Sunt care isi monteaza catch can fara "ventilatie" externa -> adica isi duc "iesirea" de la catch can inapoi spre admisie si astfel exista destule sanse ca acest catch can sa nu faca nimic/sa aiba o eficienta limitata, adica gazele cu vapori de ulei ajung tot in admisie (nu se separa/ramane cum trebuie uleiul in catch can). La mine "iesirea" la catch can este un furtun care merge sub masina -> din gazele ce ies o parte din ulei ramane in catch can - restul pe furtun sub masina ....
La fel si la AOS-uri, din punctul meu de vedere cel mai eificient setup ar fi un AOS cu evacuarea gazelor afara direct, adica ce reuseste sa separa ulei il trimite inapoi in bloc si ce nu .. afara :)
« Last Edit: October 31, 2013, 19:10:51 PM by andea79 »

malakay

• *
  • 4765
  • IMPREZA GC8
    • www.proalex.ro
« Reply #371 on: October 31, 2013, 19:43:47 PM »

@andea  sunt off topic cele 2 mesaje de mai sus :D nu le baga in seama ;D

« Reply #372 on: October 31, 2013, 22:13:42 PM »
ms mult pentru sfaturi. Am vrut doar sa imi fac o ideea in ceea ce priveste utilitatea acestei "modificari".
Decizia este ca imi voi achizitiona un Catch Can, cand va trebuii montat voi cere sfaturi in privinta montajului si daca se poate ceva poze/scheme cu setupul tau.
Multumesc din nou. ;D

MihaiFlorescu

• *
  • 14030
  • Life is too short to drive a boring car!
« Reply #373 on: November 01, 2013, 21:40:49 PM »
sa isi roada unghiile aia care citesc ''undercover'' ... si apoi comeanteaza pe whatsapp :D  flame on biatch !!!

« Reply #374 on: November 02, 2013, 00:18:17 AM »
hahaha ;D ;D ;D ;D ;D Mihai ai de la mine o bere, un suc, o portocala, o maslina, ce vrea sufletu' tau.
Mi-a facut seara postu' tau ;D ;D ;D ;D ;D ;D

KET

• 3920
« Reply #375 on: November 02, 2013, 07:24:17 AM »
Off: Am cam mirosit despre ce e vorba, dar dati si voi niste detalii la "Discutii Libere".

On: Pana la intalnirea de 4 ani banuiesc ca masina va fi gata, nu?

« Reply #376 on: November 02, 2013, 10:39:55 AM »
Nu vreau sa fiu foarte optimist... dar e clar ca nu mai am rabdare. Best case scenario intr-o luna motorul va fii refacut si de acolo nu ramane nimic decat de demontat de pe una, pus pe alta si mici modificari la instalatia electrica...
Deci.... in principiu.... da.... sper.... :-\ :-\ :-\ :-\

« Reply #377 on: November 03, 2013, 18:09:33 PM »
catch can achizitional... ;D ;D ;D 1 more off the list

daniel.gugu

• 1384
  • Forester & Impreza
    • http://www.gg-dc.ro/
« Reply #378 on: November 04, 2013, 09:56:16 AM »
MASTERCAAARD ... felicitari! ceva detalii se poate? pret? de unde a fost luat?
Subaru Impreza WRX STI '07 - alias "Galeata Albastra"
Subaru Forester 2.0 XT - daily car
Subaru Impreza 2.0 GT 4WD - PLUTO
Subaru Impreza Type R - GOOFY

« Reply #379 on: November 04, 2013, 10:49:30 AM »
a fost achizitionat de la un prieten (adita),care la randul lui l-a cumparat de pe ebay, pretul fiind de +- 30 de lire.