Hai cu impresiile !
PS: Motoarele alea pe care le-ai vazut pe FB, nu cumva erau diesel ?
Intreb si eu ...
PPS: Revin la ideea ca ce-ti trebuie tie e un Outback.
Si, uite cum apare unul la vanzare: https://www.facebook.com/subarubrasov/posts/pfbid02fJZLdVPKGL5LfaT82QdgwtQfAu8DwySboMp1ESx7AkPiggkwgRjj5jTTXUPEqsspl
Salutare,
Revin cu parerile:
XV - la showroom primisera un singur XV (cel hibrid 2.0) - nu am reusit sa fac test drive cu el, dar macar m-am putut urca in el si uita - spatiu in habitaclu este de ajuns ... chiar mare - eu mi-am reglat scaunul soferului in pozitia mea de condus iar in spatele meu, cand m-am urcat aveam loc mai mult decat destul si la picioare si la cap, dar portbagajul este mic. Cel 1.6 (care nu este hibrid) are portbajul mai mare (cel putin in hartii) dar are 114 CP
. Am ajuns la concluzia ca bicicletele, trotinetele, etc. oricum nu incap in portbagaj si cel mai bine ar fi bari transversale pe plafon. Referitor la bagaje ... poate ar trebui sa iau mai putine
... cred ca m-as putea obisnui cu spatiul din portbagaj, dar nu vreau sa risc si dupa ce iau sa imi para rau si sa fiu trist/nervos ca nu imi ajunge (problema romanului ca trebuie sa ai un portbagaj in care sa bagi un matiz). De garda la sol nu mai spun nimic - este mai mult decat suficienta.
Forester - am reusit sa fac un test drive cu unul (2.0 hibrid aveau la test): spatiul in habitaclu este ENORM. In spate cel putin copii pot alerga aproape. Portbagajul este suficient - nu incap bicicletele, dar nu ma deranjeaza - nu vreau sa le mai bag in portbagaj (eu am spus in prima postare ca le bag in portbagaj, dar nu este o cerinta obligatorie
). Cum este masina si cum se misca, ma intrebati? EXCELENT. Nu ma mers prea mult cu ea la test, dar cat am mers am ramas uimit - eu vin dupa un passat 2013, automat, motorina, 2.0, 140 CP, pilot automat adaptiv, etc., adica nu vin dupa o dacie 1310, dar Forester-ul m-a impresionat, bine, este si tehnologie cu diferenta de 10 ani intre ele. La prima impresie, cand te urci in ea, iti iau ochii toate ecranele, butoanele, etc. Nu am avut prea mult timp sa stau, eram cu sotia si copilul, dar m-a impresionat.
Outback - nu am reusit sa testez sau sa ma urc in vreunul, dar oricum este scump - vulpea spune ca strugurii la care nu ajunge sunt acrii
Concluzii personale: XV-ul trebuie sa invat sa ma obisnuiesc cu el (marimea portbagajului), Forester-ul mi se pare ideal, DAR, modelul 2022 in care m-am urcat mi se pare cam din alt film pentru mine si prea luxos. Cel mai bun cred ca ar fi un Forester dar 2018 - 2019, eventual doar benzina, nu hibrid, tinand cont ca in Galati sau in apropierea Galatiului nu am service Subaru si trebuiesc drumuri la Buricuresti sau Brasov pentru revizii, probleme, etc. - ma gandesc ca fiind doar benzina, nu hibrid, poate problemele care ar putea sa apara se mai dilueaza - sunt mai putine. Asa cum spunea un coleg aici, XV-ul mi se pare mai bun pentru acasa-servici, nu prea pentru concedii, sau pentru un cuplu tanar. Eu deja cu 2 copii si aproape jumatate de secol vechime
ma gandesc ca nu prea imi mai trebuie viteza, ceea ce ma face sa iau in considerare si XV-ul 1.6 de 114 CP.
In fine, pana la urma ramane SH, nou nu ma pot atinge ( ... strugurii acrii). Acum sa ma mai interesez de unde, modelul (intre cele 2), etc. Apropo, ce parere aveti de
www.webcar.eu? Am vazut ca aduc masini de la dealeri, garanteaza km, faptul ca nu au avut acccidente,, dau si garantie 1 an si au destule Subaru (de la dealeri din Europa).
Va multumesc inca o data pentru sfaturi.