Salutare,
Revin cu un topic nou, pentru ca sunt dezamagit de situatia cu noua mea masina. Am de 1 luna un Forester care l-am luat la un pret OK, si pentru care mi-am stabilit un buget de investitie. Dar din pacate acesta incepe sa creasca peste ce m-am asteptat. Masina am luat-o pentru offroad moderat, camping impreuna cu familia/prietenii. Ce am facut pana acum:
- Distributie+pompa de apa
- Pompa de servo (SH) dar e mult mai ok decat ce am avut
- Ulei+filtre
- Discuri pe fata + saboti spate
In viitorul apropiat trebuie sa schimb amortizoarele pe spate pentru ca unul curge, si odata cu ele si arcurile pentru ca e destul de lasata pe spate. Pe fata e OK. Ma gandesc sa cumpar si un Kit de inaltare format doar din flanse.
Problema cea mare este ca dupa ce am schimbat distributia am observat 2 pete de ulei de marimea unui ban sub masina in decurs de 1 zi.
Am fost din nou la service si curge pe la o garnitura de capac, pe la un variator(asta stiam dinainte dar nu parea ca e pierdere mare) si pe la o garnitura de deasupra filtrului de ulei( scuze dar nu mai stiu exact cum se numea). Pentru asta va trebui sa dea jos motorul si va fi costisitor. Probabil ca vor fi si altele ce vor trebui schimbate intre timp(simeringuri, suruburi etc).
Daca ati mai schimbat garnituri, ce marca ati pus? Ei ziceau ca ar fi bune cele de la Victor Reinz:
https://www.epiesa.ro/garnitura-capac-supape-subaru-forester-sg_-2-0-x-awd-benzina-158-cai/19156/subcat-100227/Sper sa nu trebuiasca sa schimb si garnitura de chiulasa...
Sunt putin descurajat, am impresia ca am facut o alegere gresita. Am "judecat" mai mult emotional cand am luat masina. Mi s-au spus unele probleme, dar am sperat ca le voi rezolva intr-un cost rezonabil.
Va multumesc!