Subaru XV MY2019 Blue Pearl
Subaru club Romania

« on: February 02, 2025, 14:21:15 PM »
Salutare,
Va prezint in urmatoarele randuri achiztia pe care am facut-o anul trecut.

Cautarile pentru acest Subaru au inceput de prin 2023, de cand am decis sa luam o a doua masina, ceva mai noua si neparat sa fie benzina si cu un rating de siguranta mare, fiind masina de familie si de concedii.
Bineinteles dupa ce am eliminat optiunile clasice (VAG, Koreea, Dacia&co) ne-am oprit la japoneze, si in speta Subaru.

Am zis Subaru pentru ca au printre cele mai bune rezultate la testele de siguranta, au foarte multe dotari, si desigur sistemul symetrical AWD. Bonus, modelele acestea sunt printre ultimele care mai au o selectie de motoare pe benzina simple si cu distributie pe lant.
Cutia CVT nu m-a speriat, deoarece inainte sa cumpar m-am documentat putin ce inseamna la Subaru aceste cutii, si in general mentenanta pentru un motor boxer cu cutie CVT.

Am stat putin pana am gasit si eu pe cineva care sa aiba un model asemanator pe care sa-l conduc, ca sa-mi fac o idee cum se conduce, suprinzator pentru un model asa de fiabil, si cu un pret asa de bun, lumea refuza sa-l cumpere, preferand ”optiunile clasice” de marci auto, nici macar la SMT cand am fost n-am gasit pe stoc un model pentru test-drive, de gasit la vanzare in Romania nici nu mai vorbim  :-\

Intamplarea a facut ca anul trecut inainte de Pasti, sa mai dau o cautare pe Autovit, si hop a aparut acest model.
Din descriere bifa toate casutele, Subaru XV din 2019, bonus 1 culoarea Blue Pearl si cu pachetul LinearTronic Platinum si cu senzori de parcare montati la reprezentanta, in plus venea cu un set de roti de iarna de 18”, bare transversale THULE, si cu ITP+revizie recent efectuata, nici n-am mai stat pe ganduri, dupa sarbatori am mers sa-l cumpar  ::)

Mai jos avem si primele poze cu masina:

Re: Subaru XV MY2019 Blue Pearl
« Reply #1 on: February 02, 2025, 14:45:34 PM »
Si mai departe urmeaza lista de adaptari/modificari/mentananta efectuata pana in prezent:

- Primul lucru a fost sa schimb placutele frana fata/spate TRW, erau uzate si deja faceam ca trenu in gara cand opream.

Apoi a urmat o serie de mici imbunatatiri:

- montare modul control geamuri si pliere oglinzi in portiera la sofer. Am fost surprins ca acest model nu are optiunea de pliere automata a oglinzilor si de ridicare/coborare a geamurilor din cheie (deh vin de pe VAG  ;D).
Tot la acest capitol am aflat ca de abia de la MY20 au primit si auto-lock la usi, nefiind posibil niciun retrofit pentru modelele mai vechi... :-\

- antifonare portbagaj. Pot spune ca pana si sotia a observat diferenta, deci a fost un succes.
Urmeaza la capitolul antifonare si hayonul si portierele.

- montare plasa grila centrala. Am observat ca grila originala are niste gauri de aerisire prea generoase, fiind un risc major ca obiectele straine sa-mi intre in radiator si sa-l sparga, case in point deja aveam o vrabie fosilizata in partea de jos  :P

- montat camera auto fata/spate de la 70MAI. A fost ceva dilema cu montarea pe fata, pentru ca efectiv nu mai ai loc pe parbriz dela atatea camere ;D, dar am ales sa montez in dreptul soferului, in spatele parasolarului, acolo fiind un POV cat mai real.

- am luat de pe Ali un set de parasolare dedicate pentru model, care se aplica pe rama la geam, fiind cu adevarat utile vara.

- recent am intrat si eu in lumea buna, cu un set de amortizoare pentru capota, ca sa pot umbla civilizat la motor  ;D ;D ;D

https://www.facebook.com/100001598666475/videos/pcb.1503918053625244/558212457037682

Va urma intr-un post viitor si cele mai noi schimbari, mai am de facut cate ceva si revin cu poze.  ;)

Daca aveti intrebari, nelamuriri, sfaturi, astept un raspuns.

Drumuri bune si spor la plimbari!
« Last Edit: February 02, 2025, 14:47:18 PM by LucianP »

Xander

• 1303
  • Forester 2.0d ; Xv 2.0ie
    • Forester '09/ XV ‘20
« Reply #2 on: February 02, 2025, 16:38:11 PM »
Felicitări 🥳 pentru alegerea făcută și distracție plăcută pe oriunde te duce drumul! Spor la modificări, arată foarte bine  ce ai reușit până acum.
La partea cu telescoapele de capota și ce ai folosit la antifonare ne poți lăsa și la ceilalți de pe forum un link cu proveniența materialelor.
Mulțumesc.
Drumul este mai spectaculos decât destinația.
Forester Boxer Diesel MY09
XV e-Boxer MY20

RLX

• 141
« Reply #3 on: February 02, 2025, 18:53:18 PM »
Salutare!

Ceva detalii legate de antifonare portbagaj?

Cate placi au intrat, ce dimensiune si ce grosime ai folosit?

Sa inteleg ca nu ai demontat si plasticele ai pus doar in zonele aflate la vedere?

Multumesc!

MihaiFlorescu

• *
  • 14101
  • Life is too short to drive a boring car!
« Reply #4 on: February 02, 2025, 19:12:33 PM »
Bun venit si sa o stapaniti sanatosi! E 2.0 sau 1.6?

« Reply #5 on: February 02, 2025, 19:29:13 PM »
Felicitări 🥳 pentru alegerea făcută și distracție plăcută pe oriunde te duce drumul! Spor la modificări, arată foarte bine  ce ai reușit până acum.
La partea cu telescoapele de capota și ce ai folosit la antifonare ne poți lăsa și la ceilalți de pe forum un link cu proveniența materialelor.
Mulțumesc.

Pentru antifonare am folosit acest tip de material, are 20x10cm si 2mm grosime si vin in 10 sau 20 de buc.
Eu am luat pentru inceput doar 20 de bucati sa vad daca au efect, urmeaza sa mai iau ca sa termin si restul
https://www.aliexpress.com/item/1005004329067328.html?spm=a2g0o.order_list.order_list_main.214.4db91802Kst3Qy

La capota am gasit un kit care este plug&play pe suportii existenti si vin la pachet cu 2 amortizoare + bridele de fixare
https://www.aliexpress.com/item/1005005884060644.html?spm=a2g0o.order_list.order_list_main.174.4db91802Kst3Qy

Bun venit si sa o stapaniti sanatosi! E 2.0 sau 1.6?
Scuze, am uitat sa mentionez, e motorul de 2.0, 156CP fara hybrid.

Inca o chestie pe care am luat-o inca de la inceput a fost o protectie pentru spoilerul spate la portbagaj, tot asa de pe aliexpress.
Si un link la produs:
https://www.aliexpress.com/item/1005003611087418.html?spm=a2g0o.order_list.order_list_main.279.4db91802Kst3Qy
Vine foarte bine pe forma spoilerului, si chiar isi face treaba.  8)

« Last Edit: February 02, 2025, 19:35:21 PM by LucianP »