Forester 2024 Black Edition-Toto
Subaru club Romania

« on: February 15, 2025, 18:49:48 PM »

Salutare tuturor.Acum ca am putin timp liber ma incumet in a face cuvenitul topic aici desi au trecut ceva luni de la achizitia bestiei... :)
  Initial am cautat un Outback dar nu am gasit ce am vrut in Belgia.Nu inteleg de ce promovarea Subaru este asa de slaba in Europa dar ma rog...Ei stiu mai bine.
  L-am ales pana la urma pe Toto-ca asta am auzit prima oara cand am deschis radioul- bine ca nu a fost Eindsturzende Neubauten... :)
  Ultima masina a fost Suzuki Vitara.Nu am sovait nicio secunda in a alege Subaru desi au fost voci care mi-au soptit delicat ca gresala,ca Toyota,ca vezi tu mai incolo...Au fost ignorate cu desavarsire... :)
  Dupa 4000 de km pot sa spun cu mana pe inima ca masina e o incantare.Confortul,manevrabilitatea si stabilitatea sunt cu x clase peste tot ce am avut si condus pana acum.Stilul meu batranesc de obosit la  50 de ani se pupa manusa cu Toto... :) Ergonomia interiorului si vizibilitatea excelenta ma fac sa ma dau cu greu jos de la volan chiar si acum la 5 luni de la achizitie.Si asta nu datorita sciaticii ci dorintei de a mai merge cativa km... :) Culmea,nu a vazut niciun drum mai lung de 200 de km dar na,munca...Sper ca in Octombrie sa pot ajunge in Romania si sa ma bucur pe deplin de confortul la condus.
  In rest detalii tehnice nu prea stiu/ma pricep sa detaliez...Desi am tot auzit ca este "lenesa" va marturisesc sincer ca pt mine este exact ceea ce trebuie si asta e tot ceea ce conteaza.Consum in oras undeva la 11 dar nu iei Subaru pt consum.Punct.Afara,undeva la 70-90 la ora pe DN a scos 7.3 ceea ce ,iarasi pt mine,este super ok...Sa vedem in Octombrie pe autostrada...
  Ca minusuri,deocamdata,nu am constatat decat calitatea slaba a vopselei dar cu asta m-am obisnuit, la ultimele masini ce le-am condus este regula generala...
  O masina inchegata,stabila,tanc,vorba unui coleg...Profitand si de cei 8 ani garantie fara nr de km cred ca ma prinde pensia cu ea... :)
  Am achizitionat un set de roti iarna,se vad in poze...Ideea este ca imi place tare mult cum se vede toata neagra si cred ca voi schimba si rotile stock cu ceva pe negru...Fac niste baieti in Olanda ceva kituri de inaltare si anvelope AT dar deocamdata ma mai bucur de ea asa... :) Ma gandesc totusi serios la o protectie ceramica pt vopsea,cred ca urmeaza in primavara...
  No,cam atat deocamdata,nu stiu ce va mai pot spune...Daca aveti voi intrebari va raspund cu drag.
  Va salut pe toti si sa stiti ca sunteti un grup strasnic... :) Poate candva vom bea si o bere... ;)
« Last Edit: February 15, 2025, 18:55:53 PM by Tache »

Xander

• 1317
  • Forester 2.0d ; Xv 2.0ie
    • Forester '09/ XV ‘20
Re: Forester 2024 Black Edition-Toto
« Reply #1 on: February 16, 2025, 00:23:25 AM »
Felicitări pentru alegere și să te poarte cu plăcere ! Stai să vezi cum e pe zăpadă/gheata.
Drumul este mai spectaculos decât destinația.
Forester Boxer Diesel MY09
XV e-Boxer MY20

MihaiFlorescu

• *
  • 14116
  • Life is too short to drive a boring car!
« Reply #2 on: February 16, 2025, 12:54:58 PM »
Felicitari! Incep sa se adune SK-urile pe forum.
Arata bine pe negru.

dan_b

• 1378
« Reply #3 on: February 16, 2025, 15:21:01 PM »
Foarte frumoasa si varianta all black!
Drumuri bune!
ex Subaru Forester 2009, 2.0 benzina.

« Reply #4 on: February 16, 2025, 16:14:10 PM »
Felicitări pentru achiziție !

8 ani garanție și fără nr de KM ? WOW  :o

Ma gândesc totuși serios la o protecție ceramica pt vopsea,cred ca urmează în primăvară...

Protecția ceramica este doar una chimica. Daca vrei și protecție fizica atunci folia este ceea ce iți trebuie.

Ideea este ca imi place tare mult cum se vede toata neagra si cred ca voi schimba si rotile stock cu ceva pe negru...

Ale tale sunt pe 18 ? Daca erai în RO făceam schimb cu tine ca mie nu imi prea plac alea negre ale mele.

« Reply #5 on: February 16, 2025, 21:53:29 PM »
  Multam de urari!
  Nu cred ca vede zapada anul asta desi tare mi-as dori...Poate la anul! :)
  Lup_Alb...Exact janta pe care o ai tu o urmaresc si eu!... :) Daca ai rabdare pana in octombrie cand vin in tara facem schimbul fara doar si poate!... :) :) :)

« Reply #6 on: February 17, 2025, 17:21:26 PM »
M-a cam luat gura pe dinainte. Masina este luata in leasing si nu stiu daca este posibil sa scap de jantele alea pana nu devine proprietatea mea...

BEN

« Reply #7 on: February 17, 2025, 18:01:10 PM »
Felicitari pentru achizitie si cat mai multi km fara probleme!

Eu unul sunt foarte dezamagit de cum sunt tratati clientii in RO de catre dealerii de Subaru.

De exemplu nu inteleg de ce pentru clientii care au cumparat masinile acum 2 ani sau cu doar o saptamana inainte sa apara si la noi garantia de 8 ani, nu poate fi prelungita garantia pana la 8 ani? Daca producatorul are atata incredere in ce a fabricat, de ce sa nu prelungeasca pentru toate SK-urile? Mai ales, ca unii dintre noi si-au si platit 2 ani in plus, pe langa cei 3 oferiti pana anul trecut...
La faza asta eu ma simt oarecum nedreptit si cred ca ar fi ajutat putin lobby din partea dealerilor de Subaru din RO, chiar daca nu sunt importatori directi.

Spun ca sunt oarecum dezamagit si pentru ca de ceva vreme, incerc sa rezolv o problema care este clar una de fabricatie si nimeni nu vrea sa se bage - tipicul NU SE POATE, care probabil ne defineste si pe care multi il au in ADN. Nu intru in detalii insa este o problema legata de materialul scaunelor si despre care am vazut ca il au si altii pe alte meleaguri. De aici am tras concluzia ca este o problema de fabricatie pe care indiferent ca masina mai are sau nu garantie, trebuie sa fie remediata pe cheltuiala producatorului.

Asa ca, nu ne ramane decat sa speram ca vom avea cat mai putine probleme si sa ne bucuram de masini!

« Reply #8 on: February 17, 2025, 18:39:37 PM »
M-a cam luat gura pe dinainte. Masina este luata in leasing si nu stiu daca este posibil sa scap de jantele alea pana nu devine proprietatea mea...
Nu-i bai...Dai de veste...Ideea e ca modelul de janta pe care il ai este singurul pe care il gasesc la dealeri in zona aceea(Benelux)...Si este destul de piperat ca pret.In rest foarte putine variante pe 18 care sa urmeze specificatiile de fabrica...Din pacate 17 nu am trecut in talon!... :(
« Last Edit: February 17, 2025, 18:42:08 PM by Tache »

marr

• 2272
« Reply #9 on: February 19, 2025, 14:33:38 PM »
Wellcome to the club !

Nu-ti urez sa te bucuri de masina - stiu ca o vei face !

PS: Vad ca s-a ”spart conducta” de SK ...
Ce sa zic: la (cat) mai multe !
ex - Forester Boxer Diesel - MY2008
ex - XV Boxer Diesel - MY2016
ex - Impreza 2.0i CVT - MY2016
XV 2.0i CVT - MY2018
Forester e-Boxer MY2020

« Reply #10 on: February 23, 2025, 18:54:03 PM »
Jurasic Parking!... :)