Cilindru cu compresie zero
Subaru club Romania

adimcx

• 10
  • Impreza 1.5R 2009
« on: February 20, 2025, 12:24:25 PM »
Salutare. Masina in cauza este Subaru Impreza, an 2008, motor benzina 1.5, cutie automata. Dupa 3 ani de mers cu consum de ulei 1l/1000 km, cilindrul 1 a ajuns sa aiba compresie zero (masina rezistenta: inca o folosesc pe distante scurte, chiar daca motorul functioneaza "in mod de avarie"). O reparatie a motorului cu piese originale costa probabil mai mult decat am dat pe masina, dar m-am gandit totusi sa intreb aici: este cineva care sa fi facut o reconditionare a motorului cu piese aftermarket si poate sa-mi spuna cat a costat? Multumesc.  :)

Ilie

• 656
  • Forester sg9 2.5xt
Re: Cilindru cu compresie zero
« Reply #1 on: February 20, 2025, 12:40:14 PM »
Vezi pe amayama.com sau burjauto.com
Poate iesi mai bine cu piese originale.

Muttley

• 5238
« Reply #2 on: February 20, 2025, 12:40:59 PM »
Mai multi am facut motoare...

Probabil ca a decedat un piston, de aici consumul de ulei. Apoi a decedat si mai tare, de ai ajuns la compresie zero.
Consumul ala de ulei ridicat e foarte nesanatos, de exemplu pentru catalizator, iar ala ieftin nu-i. Dar se pare ca ti-ai asumat.
M-as mira sa fie supapa, dar nu e exclus.

La manopera inteleg ca se practica preturi maricele, e foarte posibil ca numai extragerea si reinstalarea motorului sa fie peste 1000e.
Referitor la piese, se prea poate sa ai cilindrul asociat respectivului piston facut praf, cu sant sapat in el. Daca santul e adanc, adio cota de reparatie/alezare. Deci alt bloc.
Altfel, ce aftermarket sa bagi in ea... Segmenti, cuzineti, garnituri si cam atat. Pistoane doar OEM ma gandesc.
Poti incerca, daca ai timp si mijloace, sa desfaci motorul si sa vezi ce vrea, ca poate scapi doar cu un piston, segmenti, garnituri si o planare chiulase.
Tine cont totusi ca se aduna extrem de multe, mai ai distributie, pompa de apa, furtunuri diverse, bujii, antigel, ulei.
Deci sa zic un 2-3 mii euro minim.

Insa fiind vorba de un 1.5, m-as uita la motoare second. Rapid si ieftin. Doar sa masori compresiile inainte si sa speri ca n-are alte probleme. As evita masini donatoare cu GPL.

N-ai zis cati km are masina, ca daca-s multi...
« Last Edit: February 20, 2025, 12:42:55 PM by Muttley »
WRX SW 2002

adimcx

• 10
  • Impreza 1.5R 2009
« Reply #3 on: February 20, 2025, 12:46:10 PM »
Vezi pe amayama.com sau burjauto.com
Poate iesi mai bine cu piese originale.

Multumesc.

Forester

• 3156
  • The other right!
« Reply #4 on: February 20, 2025, 13:01:44 PM »
Daca te uiti la motoare sh, eventual faci si un upgrade la 2.0  :)
Ford Kuga FHEV AWD ST-Line X 2024
Ex Forester SG 2.5XT 2006
Ex Forester SG 2.0x 2008

adimcx

• 10
  • Impreza 1.5R 2009
« Reply #5 on: February 20, 2025, 13:15:48 PM »
Dar se pare ca ti-ai asumat.
Camd am cumparat masina stiam ca este uzat motorul, dar am luat-o pe ideea ca il voi reconditiona. Intre timp am descoperit ca am cancer incurabil in stadiul 4 si am renuntat (financiar) la aceasta idee, insa am continuat sa utilizez masina. Imi place tractiunea integrala, am mers prin nameti unde nu reusea Audi cu sistem quatro.

Poti incerca, daca ai timp si mijloace, sa desfaci motorul si sa vezi ce vrea...
Am timp si mijloace, dar ma limiteaza fizic metastazele osoase.  :)

Deci sa zic un 2-3 mii euro minim.
Ar trebui sa castig la loto. Cu 2000 de euro am cumparat-o.  ;D

Insa fiind vorba de un 1.5, m-as uita la motoare second. Rapid si ieftin.
Te rog sa-mi spui daca un motor de la o Impreza care are cutie manuala, se poate pune la aceasta care are cutie automata.

N-ai zis cati km are masina, ca daca-s multi...
185000 km. Istoricul masinii arata ca a fost achizitionata de la reprezentanta din Romania.

Multumesc foarte mult pentru informatii.  ;)

adimcx

• 10
  • Impreza 1.5R 2009
« Reply #6 on: February 20, 2025, 13:17:03 PM »
Daca te uiti la motoare sh, eventual faci si un upgrade la 2.0  :)
Te rog sa-mi spui daca un motor de la o Impreza care are cutie manuala, se poate pune la aceasta care are cutie automata, fara sa necesite modificari complicate. Multumesc.

Muttley

• 5238
« Reply #7 on: February 20, 2025, 13:38:49 PM »
Daca sunt diferente de motor, ar trebui sa se rezume la accesorii si piese atasate lui, gen conducte, habar n-am.
Blocul e in mod sigur la fel.
WRX SW 2002