Hai ca te linistesc eu! Acelasi zgomot ca de caruta cand treceam peste o denivelare cat de mica.
Bun, ma duc in service, masina in garantie, zic cat de rau poate fi.
Acolo, mi se aduce un Forester langa a mea si ma invita oamenii inauntru sa vad ca face la fel. Exista un joc in volan care se amelioreaza dupa oprirea completa a motorului. Directia devine rigida si toata electrica se opreste. Bun, doar ca ala facea mai putin ca la mine. La mine era cu zurgalai. Se mai uita aia pe acolo si ajung la concluzia ca imi schimba pe garantie etrierii de la franele de pe fata ca au joc. Programare, dureaza pana ma suna vreo 10 zile. Operatia a durat vreo juma' de ora. Plec fericit de acolo. Parca nu se mai auzea asa rau. Mai trec cateva zile si zgomotul a revenit. Ma interesez cat e o caseta de directie-la SMT vreo 8500 lei, eu gasisem cu 5000 dupa negocieri indelungi.
Ma duc iar la service si le zic: Tata, asta e caruta, eu o las aici si nu o mai iau. Vreau alta parere, alt mecanic, alta caseta de directie. Evident ca i-au luat apele. In fine, iar verificare, etrierii fara pb, pb la caseta de directie. L-am luat pe mecanic in masina am intrat prin toti coclaurii cu ea, a auzit omul tot si mi-a zis ca trebuie inlocuit ceva la caseta.
Programare, cerere de garantie, dupa vreo 2 sapt primesc telefonul izbavitor. Sa ma duc in service sa imi inlocuiasca nu stiu ce kit de caseta pe acolo. A durat vreo 3 ore, cu dat toba mediana jos.
Concluzii: in masina e liniste mormantala acum. Volanul nu mai face in niciun fel figuri. Cand mai trec peste o groapa se aude un bum infundat. Intreb si eu acolo cat a costat kitul ala. Raspuns 450 lei.