trepidatii volan
Subaru club Romania

trepidatii volan

George

• 757
Răspuns: trepidatii volan
« Reply #40 on: June 10, 2011, 23:39:19 PM »
Eu am de aproape 3 ani yellowstuff cu turbo groove

Sunt excelente!!!

Au 2 iesiri pe circuit si vreo 20 000 km si placutele suntla jumate.

cs1811

Zgomot directie
« Reply #41 on: February 24, 2013, 19:02:44 PM »
Va salut. Am un Forester Diesel din 2010. Am descoperit ca la miscarea volanului, pe loc, stanga - dreapta, se aude un zgomot: "cloncanit". Si la voi e la fel? Pentru ca cei de la service zic ca e NORMAL. Multumesc.

cs1811

Răspuns: Zgomot directie
« Reply #42 on: February 25, 2013, 19:37:43 PM »
Nu a incercat nimeni? In mers nu se aude si nu se simte NIMIC. Pe loc (cand parchez masina = asa am observat) se aude si se simte bine. Cineva? Ceva?

celalalt

« Reply #43 on: February 25, 2013, 20:24:30 PM »
Daca te referi la un joc scurt stanga dreapta de volan...e normal sa cloncane.Nu stiu sa ti argumentez dar asa face si la mine.Fa asta cu motorul oprit si se va auzi si mai tare....

cs1811

« Reply #44 on: February 25, 2013, 20:51:23 PM »
Exact acesta e zgomotul!! Dar nu inteleg de ce e normal?! La alte masini nu se intampla asa: vw, toyota, mazda, peugeot, mitsubishi, fiat.....

BOXER

• *
  • 2352
  • +
« Reply #45 on: February 25, 2013, 20:58:32 PM »
Pai Subaru este cea mai buna masina dar are cateva mici probleme.
Pica amortizoarele spate, se aprinde cateodata martorul "check engine", ruginesc prinderile scaunelor, mai pica diferentialul spate, batai, etc.

ex. Impreza 2.0D
Forester 2.0MT
ex. Forester 2.5XT

Subaru Da, Lego Nu.

celalalt

« Reply #46 on: February 25, 2013, 21:00:27 PM »
Este altfel facuta caseta de directie.Eu am doua din care una a fost din 94.La fel facea.Dar problema e....cine fataie volanul asa in mers?

MihaiFlorescu

• *
  • 14041
  • Life is too short to drive a boring car!
« Reply #47 on: February 25, 2013, 21:21:07 PM »
Si la Forduri face asa. Cel putin la Fiesta si Focus.

cs1811

« Reply #48 on: February 25, 2013, 21:53:28 PM »
Va multumesc tuturor. M-am mai linistit putin. Nu misc rotile pe loc decat la manevrele de parcare, mai ales in spatii mai inguste. Atunci am observat.

Solon

« Reply #49 on: February 28, 2013, 15:09:15 PM »
Hai ca te linistesc eu! Acelasi zgomot ca de caruta cand treceam peste o denivelare cat de mica.
Bun, ma duc in service, masina in garantie, zic cat de rau poate fi.
Acolo, mi se aduce un Forester langa a mea si ma invita oamenii inauntru sa vad ca face la fel. Exista un joc in volan care se amelioreaza dupa oprirea completa a motorului. Directia devine rigida si toata electrica se opreste. Bun, doar ca ala facea mai putin ca la mine. La mine era cu zurgalai. Se mai uita aia pe acolo si ajung la concluzia ca imi schimba pe garantie etrierii de la franele de pe fata ca au joc. Programare, dureaza pana ma suna vreo 10 zile. Operatia a durat vreo juma' de ora. Plec fericit de acolo. Parca nu se mai auzea asa rau. Mai trec cateva zile si zgomotul a revenit. Ma interesez cat e o caseta de directie-la SMT vreo 8500 lei, eu gasisem cu 5000 dupa negocieri indelungi.
Ma duc iar la service si le zic: Tata, asta e caruta, eu o las aici si nu o mai iau. Vreau alta parere, alt mecanic, alta caseta de directie. Evident ca i-au luat apele. In fine, iar verificare, etrierii fara pb, pb la caseta de directie. L-am luat pe mecanic in masina am intrat prin toti coclaurii cu ea, a auzit omul tot si mi-a zis ca trebuie inlocuit ceva la caseta.
Programare, cerere de garantie, dupa vreo 2 sapt primesc telefonul izbavitor. Sa ma duc in service sa imi inlocuiasca nu stiu ce kit de caseta pe acolo. A durat vreo 3 ore, cu dat toba mediana jos.
Concluzii: in masina e liniste mormantala acum. Volanul nu mai face in niciun fel figuri. Cand mai trec peste o groapa se aude un bum infundat. Intreb si eu acolo cat a costat kitul ala. Raspuns 450 lei.

cs1811

« Reply #50 on: February 28, 2013, 17:41:56 PM »
Si mie mi s-a intamplat la fel. Deja mi-au schimbat etrierii dar zgomotele de la rotile fata au revenit. Au schibat si bucsele de la bara stabilizatoare fata. Zgomotele nu mai sunt la fel ca inainte dar persista. Despre ce kit la cutia de directie este vorba? Poti te rog sa-mi dai mai multe informatii.

Solon

« Reply #51 on: February 28, 2013, 20:11:55 PM »
Ah da uitasem. stiam ca a mai fost vb de o vizita in garantie la ei. Bucsile si alea au fost schimbate.
Nu pot sa-ti spun mai multe ca nu prea stiu. Am vazut doar ca mecanicul a venit cu o cutie si o punga cu tot felul de chestii inauntru pe care scria Subaru.
Sincer, nici cand au dat toba jos nu am vazut. Nu m-am uitat foarte insistent ca sa nu se irite oamenii. Eu ma uitam doar sa vad ca face ceva la ea, sa o faca bucati.
PS: Mi-a zis mecanicul ca exista prin caseta un arc si ca ala poate fi strans si nu se mai aude nimic in masina. Dar volanul nu mai revine la loc, ceea ce cred ca e cam nasol.

Foreste

• *
  • 1937
  • Apă, paie și bătaie ...
    • Blogu' lu' Foreste
« Reply #52 on: February 28, 2013, 21:07:53 PM »
[...]Nu m-am uitat foarte insistent ca sa nu se irite oamenii. [...]
Se basicau rau?? :)
Forester 2.0 XT MY2017 - Black Betty (bam-ba-lam!)
Forester Diesel MY2011 - Foreste  |  Blogu' lu' Foreste

cctin

trepidatii in roata
« Reply #53 on: December 16, 2014, 16:59:32 PM »
BUNA ZIUA. Am un forester 2.0 xt din 2003 si cand plec de pe loc la viteza mica am o trepidatie in roata care se repeta. am fost la mecanic si mi a zis ca poate fi diferentialul . zici ca derapeaza planetara. daca ati avut probleme de genul asta va rog dati mi un sfat chiar si unde o pot rezolva piese. sunt din bucuresti. multumesc

moguai

• 2814
Răspuns: trepidatii in roata
« Reply #54 on: December 16, 2014, 17:46:59 PM »
poti merge la SMT la o constantare...
pentru ca sunetul ajunge /din difuzoare pana-n sange / pentru ca inima ta moare / atunci cand sunetul dispare.

« Reply #55 on: December 16, 2014, 17:52:14 PM »
Ambreiajul patineaza daca o calci brusc in treapta a 4'a sau a 5'a de la 2000 rpm?
Ar putea fi si vreun tampon motor ...

Mergi la un mecanic care sa mai fi vazut Subaru, sunt destui care'ar cauta sa schimbe bujiile pe sus pe undeva, dar isi dau cu parerea...

celalalt

« Reply #56 on: December 16, 2014, 18:46:37 PM »
Planetara.
E deja rupta .Am patit.
« Last Edit: December 16, 2014, 18:49:29 PM by celalalt »

« Reply #57 on: December 16, 2014, 20:19:14 PM »
tot spre planetara tind si eu....
ce inseamna domnule puterea asta....ntz,ntz,ntz
Nu fura, guvernul uraste concurenta.
Omul de onoare, doar o vorba are.

celalalt

« Reply #58 on: December 16, 2014, 22:03:55 PM »
Nu neaparat de la putere.Se strica pur si simplu.Uzura.La mine s a rupt pe un 1.6 aspirat FWD.

cctin

« Reply #59 on: December 16, 2014, 22:42:05 PM »
Revin. Multumesc de sfaturi dar tot la smt ma trimiteti unde pt un up pipe imi dadeau o constatare ca trebuie sa schimb jumatate de masina? Dupa ce a urcat masina pe rampa fata si apoi spatele s a auzit un zgomot huruit de la grup si vad ca acum nu mai face trepidatia respectiva. Doar in a intaia la plecarea de pe loc si in marsarier in roata dr fata scotea vibratia respectiva . Probabil unde intra planetara incutie. Tot vreau un sfat pt un mecanic priceput subaru. Maine schimb uleiul de la cutie . 75 w 90 motul din carte techinca am vazut ca astea s ar potrivi. O masina de care nu m as desparti cu toate problemele . Daca va fi cazul ar trebui sa schimb cutia .... ??? Sunt un pic descumpanit. Multumesc tuturor.