Salut,
Yeap, se pare ca nurburgringul e scos la executare pentru 125 mil euro. Poate il ia vreun rusnac...sau de ce nu roman (dar daca o sa fie roman, ala o sa vrea sa faca case sau blocuri acolo
)
Apropo de piloti, parerea mea e ca fiecare avea tehnici de pilotaj bune si functie de suprafata de rulare, de locatie (eu unul nu ma satur niciodata sa ma uit la urcarile lui Ari Vatanen si Walter Rohl de la Pikes Peak...ca sa nu mai vorbim de formidabila Michele Mouton pe acceasi locatie). Din pacate, nu pot spune ca unul sau altul a fost mai bun.....pentru ca toti ii compara prin prisma palmaresului fara sa tina cont de o gramada de aspecte: material tehnic diferit (de multe ori superior in cazul campionilor); noroc; conjunctura. Apropo de asta, urmaresc F1 de aproape 25 ani.....pilotul perfect ar fi o combinatie intre Prost-Senna-Schumi (mintea lui Prost, talentul lui Senna si tehnica lui Schumi) dar intrucat asa ceva nu exista, Schumi ramane preferatul meu.
Apropo de piloti mari si talent, uitati-va ce se intampla la cursa camionilor....pe aceleasi masini, acelasi circuit, piloti mai putin renumiti ii bat pe marile legende. Adevarul e ca atat in viata reala, cat si in orice comparatie din orice domeniu, ca sa pot sa spui ca A e mai bun decat B trebuie sa poti compara performantele lor in aceleasi circumstante, conditii si conjunctura....altfel, ramai doar cu un palmares.
In incheiere, mi-am adus aminte de un caz de la noi......Vali Stoica (din Slobozia) campion in 2007 la VTM clasa N2, batea tot ce prindea cu loganul (inclusiv cand a fost la bucharest grand prix era primul pana cand girafa aia de la protv a dat peste cap cursa....si era o cursa la care participa cam toata crema pilotilor) il batea pe Tentean care avea loganul plin de ilegalitati, etc. A auzit cineva de el ? Nu prea....desi omul are talent cu carul (andronic poate confirma intrucat au facut scoala de pilotaj impreuna) dar spre deosebire de Onoriu, spre exemplu, el nu a avut material tehnic pe masura (mai bine zis nu si-a permis sa arunce zeci - sute de mii de euro pe an pentru masina). Poate o sa apucam si noi ziua cand vom avea in Romania o cursa a campionilor in care sa vedem "crema" impreuna cu "gloata" concurand pe acelasi masini....si atunci o sa se vada cine ce si cum...